Recepten van …

De eerste in zijn serie. Dit keer een recept van onze collega Angelique!

Spaghetti aglio olio con gamberi di Angel

Nieuw in de nieuwsbrief: Recepten van onze collega Angelique! ๐Ÿฝ๏ธ

Goede voeding is essentieel voor een gezond en energiek leven. En hoe fijn is het als gezond eten ook nog eens heerlijk smaakt? Deze keer deelt Angelique een van haar favorieten: pittige spaghetti met garnalen.

Wat heb je nodig? ๐Ÿ๐ŸŒถ๏ธ๐Ÿฆ

  • Spaghetti
  • 2 chilipepers (of meer als je durft ๐Ÿ˜‰)
  • 2 tenen (of meer ๐Ÿ˜…) knoflook
  • Lekker veel olijfolie
  • Garnalen
  • Rucola (een deel voor in de saus, een deel als topping)
  • Cherry tomaatjes (gehalveerd)
  • Bouillonblokje (voor in het kookwater van de pasta)
  • Parmezaanse kaas (vlokken) ๐Ÿง€
  • Citroen (optioneel, voor een frisse touch ๐Ÿ‹)
  • Focaccia brood (ovengebakken, smaak naar keuze)

Bereiding:

Je begint met een flinke schuit olijfolie mag echt wel veel zijn, daarin maak je de knoflook fijn, de chili peper in kleine stukjes erin, en uiteindelijk de garnalen dan kan je er nog een paar cherry tomaatjes bij doen wel halveren de tomaatjes is meer voor de smaak en smeuรฏgheid is een keuze.

Ondertussen kook je de spaghetti met een bouillonblokje voor de extra smaak.

Dan meng je alles, met een scheut olie extra tot een geheel en doe je er op laag vuur nog de helft van de rucola doorheen grof gesneden.

En als finishing touch doe je er nog wat rucola overheen & natuurlijk Parmezaanse kaas (vlokken) eventueel een beetje Citroen eroverheen strooien ๐Ÿ‹๐Ÿง€โœจ

Serveer dit met een heerlijk ovengebakken focaccia brood, smaak naar keuze.

Wijntip: Vernaccia of Trebbiano uit Italiรซ ๐Ÿท

Buon appetito e buon divertimento.