Judo Jeugd Hilversum

Jeugd Judo in Hilversum is in trek. Vele kinderen en jongeren judoën onder professionele begeleiding bij Van Haren Sport & Wellness. Spelenderwijs leren de kinderen vanaf jonge leeftijd de basistechnieken van judo en dat is heel gezond voor hun ontwikkeling.

Waarom is Jeud Judo Hilversum zo goed voor kinderen en jongeren?

Kinderen en jongeren werken tijdens het judoën op verschillende manieren aan hun ontwikkeling. Ze worden er lichamelijk sterker van, krijgen meer zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en leren zich beter concentreren. Ook draagt judo voor jeugd bij aan hun motorische en conditionele ontwikkeling. Jonge mensen overwinnen tijdens Jeugd Judo in Hilversum hun angsten: het maakt hen assertief en weerbaar.

Veelgestelde vragen over Jeugd Judo Hilversum

Hieronder vindt u antwoord op vragen die wij vaak krijgen van ouders of verzorgers van kinderen en jongeren die lid willen worden van Jeugd Judo Hilversum.

Maakt judo mijn kind niet agressief?

Integendeel. Judo is juist een uitstekend medicijn tegen geweld en agressie. Zelfbeheersing is een van de pijlers onder judo. De judoka’s leren juist hoe zij gevechten buiten de dojo (oefenzaal) kunnen vermijden. Bovendien maakt het uw kinderen assertiever en weerbaarder, zodat ze weten hoe ze pesterijen en agressie in de kiem kunnen smoren.

Op welke leeftijd kan mijn kind beginnen met judoën?

In principe kunnen kinderen op 3-jarige leeftijd gaan judoën. Daarom bieden wij nu ook speciale lessen judo voor peuters aan. Die lessen zijn volledig gericht op de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden op die leeftijd. Vanaf 6-jarige leeftijd kunnen kinderen deelnemen aan jeugd judo Hilversum.

Hoe groot is het risico op pijn en blessures?

Judo is stoeien met spelregels. Een van de belangrijkste spelregels tijdens het judoën is dat je elkaar geen pijn mag doen. Zo leren de kinderen elkaar zonder pijn te werpen. Valtechniek is daarom een heel belangrijk onderdeel van de training. Voordat kinderen staand kunnen judoën, moeten ze eerst leren vallen, zodat ze zich niet bezeren als ze uit evenwicht raken. Judo kent veel speel en stoei vormen op de grond. Het spreekt vanzelf dat we daar tijdens het judoën optimaal gebruik van maken om op die manier de balans oefeningen veilig op te bouwen.

Wat is er eigenlijk zo leuk aan Jeugd Judo Hilversum?     

Respect is heel belangrijk op de mat. Het is een genot om te zien hoe onze ervaren en goed opgeleide judotrainers de waarden van het judo weten over brengen op kinderen. Plezier en respect gaan hand in hand in onze club. De kinderen en jongeren horen bij de club. Het groepsgevoel is sterk. Dat maakt kinderen ook sociaal sterker. En nieuwe vriendjes maken is natuurlijk sowieso leuk…

Hoe kom ik aan judokleding voor mijn kind?

Bij inschrijving krijgt uw kind van de club een judopak met broek, jas en band en een judotas van onze club. Zo weten we zeker dat alle kinderen dezelfde outfit hebben en hoeft u zich geen zorgen te maken over de juiste maat van de judokleding.

Meedoen aan Jeugd Judo Hilversum? Neem contact op met van Haren Sport & Wellness voor meer informatie, aanmelding of om een gratis proeftraining aan te vragen.

Meld je aan voor een gratis proeftraining budo sporten

Claim NU een gratis proeftraining BUDO sporten bij Van Haren Sport,  Vul je gegevens in onderstaand contactformulier en wij nemen snel contact met je op.

Wees er snel bij! Elke maand slechts 20 plekken beschikbaar!